De 6 beste afslanktheeën en waar ze te koop zijn

Wat zijn de beste afslanktheeën? Waar kunt u ze kopen en hebben winkels zoals Kruidvat afslankthee op voorraad? Ontdek het hier!

Afslankthee: hoe af te vallen met thee

Als u uw gezondheid een nieuwe impuls wilt geven en wilt beginnen met afvallen, is het opnemen van thee in uw dieet een van de beste stappen die u kunt nemen. 

Sommige soorten thee kunnen u niet alleen helpen gewicht te verliezen, maar bevatten ook veel antioxidanten die kunnen beschermen tegen chronische ziekten en bepaalde soorten kanker. 

Met zoveel soorten thee op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste zijn om af te vallen en uw algehele gezondheid te verbeteren. 

Daarom hebben wij onze 6 huidige beste afslanktheeën samengesteld. U komt ook te weten of u elke thee ook kunt kopen bij Kruidvat, Holland en Barrett of Amazon.

Dit zijn de beste afslanktheeën

Gezonde thee voor gewichtsverlies behoort tot de beste tips als u gemakkelijk en snel wilt afvallen. 

Theemengsels op basis van verschillende ingrediënten kunnen ideaal zijn om gewichtsverlies te ondersteunen in combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging.

De volgende afslanktheeën zijn snel te maken, bevatten geen calorieën en geen toegevoegde suiker. Drink deze theeën dus om gemakkelijk en gezond af te slanken!

Gemberthee

Voor wie een paar extra kilo’s kwijt wil, is gemberthee een geweldige aanvulling en een van de beste afslanktheeën die er zijn.

Deze smakelijke thee kan niet alleen dienen als vervanging voor calorierijke dranken, maar is ook op andere manieren ongelooflijk heilzaam dankzij de unieke mix van ingrediënten. 

Gemberwortel heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de spijsvertering kunnen beschermen en een opgeblazen gevoel kunnen verminderen. Van gemberthee is ook bekend dat het het verlangen naar ongezonde snacks vermindert. Bovendien verhoogt het drinken van gemberthee de stofwisseling van het lichaam, waardoor meer calorieën kunnen worden verbrand met een minimale inspanning. 

In een overzicht uit 2017, gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Annals of the New York Academy of Sciences, werden 60 studies geanalyseerd die zowel op celculturen en dieren als op menselijke deelnemers waren uitgevoerd.

Alle studies wijzen erop dat gember en de bestanddelen ervan doeltreffend zijn tegen zwaarlijvigheid en lichaamsvet, maar ook tegen diabetes.

Uit een in 2018 gepubliceerd overzicht bleek dat gember zeer waarschijnlijk verschillende effecten heeft die gunstig zijn voor het figuur.

Het overzicht stelt dat gember voor de volgende effecten gunstig is. 

Gember;

  • Vermindert het hongergevoel;
  • Verhoogt de thermogenese van voedsel;
  • Vermindert de vetopname in de darm;
  • Zorgt voor een verhoging van de lipolyse (afbraak van vetten in vetzuren en glycerol);
  • Zorgt voor een afremming van lipogenese (vetvorming).

Al deze voordelen samen maken afvallen met behulp van gemberthee veel gemakkelijker.

Gemberthee is momenteel verkrijgbaar bij Kruidvat en andere drogisterijen en supermarkten. 

Groene thee

Groene thee wordt al eeuwenlang gedronken vanwege de gezondheidseffecten, maar pas recentelijk zijn de voordelen ervan voor gewichtsverlies nader onderzocht. 

Studies hebben aangetoond dat flavonoïden en cafeïne in groene thee de stofwisseling kunnen versnellen, waardoor het lichaam sneller vet kan afbreken en verwerken.

Groene thee zit vol antioxidanten, catechinen genaamd, waarvan wordt aangenomen dat ze synergetisch werken met cafeïne om vet te helpen verbranden. Bovendien geeft de cafeïne in groene thee het metabolisme een lichte impuls. 

Veel studies tonen aan dat groene thee (als drank of als extract) kan helpen bij gewichtsverlies.

Uit een studie blijkt bijvoorbeeld dat degenen die groene thee en cafeïne consumeerden gemiddeld 2,9 kilo afvielen gedurende een periode van 12 weken, terwijl ze zich aan hun gewone dieet hielden. 

Uit een ander onderzoek bleek dat de toename van het calorieverbruik door het drinken van groene thee over een periode van 24 uur ongeveer 100 calorieën bedroeg.

In combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging kan groene thee een effectieve afslankthee zijn.

Groene thee is momenteel verkrijgbaar bij Kruidvat en andere drogisterijen en supermarkten.

Zwarte thee

Zwarte thee is een theesoort met een hogere oxidatiegraad dan andere soorten (bijv. groene of witte thee).

Oxidatie is een chemische reactie die plaatsvindt wanneer theebladeren worden blootgesteld aan lucht, wat resulteert in bruinkleuring, die de karakteristieke donkere kleur van zwarte thee veroorzaakt.

Verschillende studies hebben aangetoond dat zwarte thee kan helpen bij gewichtsverlies.

De polyfenolen en catechinen in zwarte thee kunnen de stofwisseling stimuleren, waardoor het lichaam meer energie verbruikt en sneller vet verbrandt dan zonder deze bestanddelen. 

Bovendien voorkomt het effect van polyfenolen op de bloedsuikerspiegel energiecrashes die gepaard gaan met hunkering, waardoor ongezonde snacks of overeten worden voorkomen. Tot slot levert regelmatige consumptie van hoogwaardige zwarte thee belangrijke antioxidanten voor een gezond immuunsysteem. 

Deze effecten maken het een waardevolle drank voor iedereen die op natuurlijke wijze wil afvallen.

Zwarte thee is momenteel verkrijgbaar bij Kruidvat en andere drogisterijen en supermarkten.

Oolong thee

Oolong thee wordt in de traditionele Chinese geneeskunde al eeuwenlang gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen. 

Recente studies hebben aangetoond dat oolong thee gewichtsverlies kan bevorderen door het aantal calorieën dat uw lichaam verbrandt te verhogen en de vetopname op moleculair niveau te verminderen. 

Oolong thee is half gefermenteerd, terwijl zwarte thee volledig gefermenteerd is. In groene thee wordt gisting voorkomen.

Volgens wetenschappers zouden de polyfenolen in oolong thee het metabolisme kunnen verhogen en ervoor zorgen dat er minder vet uit de voeding wordt opgenomen.

Bovendien zouden deze stoffen enzymen kunnen activeren die opgeslagen vetcellen gebruiken voor de productie van energie. 

Ook wordt aangenomen dat het stress, die kan leiden tot emotioneel eten, vermindert en zo de algehele gewichtsbeheersing ondersteunt. 

Bovendien kunnen de antioxidanten in oolong thee de stofwisseling stimuleren en het LDL-cholesterolgehalte verlagen, wat beide gunstig is voor het behoud van een gezond gewicht. 

Het regelmatig drinken van deze afslankthee kan daarom gunstig zijn als onderdeel van een algemene verandering van levensstijl als u streeft naar meer gewichtsverlies.

Oolong thee is momenteel niet verkrijgbaar bij Kruidvat, maar wel bij Holland & Barret

Pu-Erh thee

Pu-Erh thee is een speciale soort zwarte thee die gefermenteerd is. Dit betekent dat Pu-Erh thee micro-organismen bevat die de tannines en bittere stoffen in de theebladeren metaboliseren tot polyfenolen. 

Dierstudies hebben aangetoond dat Pu-Erh thee de bloedsuikerspiegel en het vetgehalte in het bloed kan verlagen. Dierlijke en menselijke studies hebben ook aangetoond dat de thee kan helpen bij gewichtsverlies.

Het huidige onderzoek beperkt zich tot Pu-Erh thee-extracten en niet tot de thee zelf. Daarom moet in de toekomst worden onderzocht of het drinken van de thee ook soortgelijke effecten heeft. 

Pu-erh thee is momenteel niet verkrijgbaar bij Kruidvat, maar wel bij Holland & Barret

Matcha thee

Matcha thee is de laatste tijd steeds populairder geworden als afslankthee. Dit is te danken aan het lage calorie- en koolhydraatgehalte van de thee, maar ook aan de actieve bestanddelen ervan. 

Matcha bevat hoge concentraties vitaminen, mineralen en sporenelementen die het lichaam helpen bij de vetstofwisseling, waaronder cafeïne en catechinen, die fungeren als natuurlijke stimulansen voor een efficiënte vetverbranding. 

Bovendien hebben studies aangetoond dat matcha krachtige antioxidanten bevat die de eetlust kunnen remmen en het verlangen naar ongezond voedsel kunnen verminderen. 

Interessant is dat het ook het energieniveau kan verhogen, zodat u zich meer kunt inspannen bij het sporten – een noodzakelijk onderdeel als u wilt afvallen of een gezonde levensstijl wilt handhaven.

Matcha thee is momenteel niet verkrijgbaar bij Kruidvat, maar wel bij Holland & Barret.

Belangrijke tips om het beste af te vallen met afslankthee

Het regelmatig drinken van de eerder genoemde afslankthee kan u helpen uw extra kilo’s kwijt te raken, maar er zijn enkele belangrijke punten waar u rekening mee moet houden. 

  • Het is belangrijk te onthouden dat thee alleen niet al uw gewicht doet verdwijnen – een dieet en lichaamsbeweging zijn nog steeds het belangrijkste onderdeel van een effectief afslankprogramma. 
  • Verhoog de hoeveelheid afslankthee langzaam en begin met slechts 1-2 kopjes per dag. Zo kan uw lichaam er langzaam aan wennen en worden bijwerkingen voorkomen.
  • Hoewel het innemen van een probioticum niet verplicht is, kan het helpen het spijsverteringsproces te optimaliseren en kan het nuttige bacteriën leveren voor een betere algemene gezondheid. Dit vergemakkelijkt ook gewichtsverlies in combinatie met afslankthee. 
  • Naast de bovengenoemde theeën voor gewichtsverlies kunt u ook uitdrogende theeën proberen, zoals brandnetelthee of eetlustremmende theeën, zoals pepermuntthee of metabolismebevorderende theeën, zoals groene haverthee.

Welke afslanktheeën heeft Kruidvat te bieden?

Omdat wij vaak vragen krijgen over welke afslankthee Kruidvat in het assortiment heeft, geven wij hier graag een kort overzicht. Helaas biedt Kruidvat geen enkel product dat specifiek als „afslankthee“ wordt aangeduid, maar wel gemberthee en zwarte en groene thee. Volgens ons onderzoek is pu-erh, matcha of oolong momenteel echter niet verkrijgbaar bij Kruidvat.

Conclusie

Regelmatige theeconsumptie kan uw doelstelling om af te vallen zeker ondersteunen. Zoek naar afslankthee die rijk is aan antioxidanten en polyfenolen, zoals groene thee, oolong thee en zwarte thee. 

Deze stoffen kunnen de stofwisseling stimuleren en de vetopname verminderen. Zorg er niet alleen voor dat u thee drinkt, maar ook dat u gezond eet en regelmatig beweegt; deze twee veranderingen in levensstijl zijn essentieel voor duurzaam gewichtsverlies.