Colon Broom: Ervaringen, Reviews, Waar te koop (Kruidvat, Etos)

Colon Broom is een in de VS ontwikkeld voedingssupplement dat kan helpen bij het verlichten van constipatie, onregelmatige stoelgang en spijsverteringsproblemen. Colon Broom kan ook het microbioom van uw darmen verbeteren met natuurlijke prebiotica uit psylliumvezels. Daarnaast kan het helpen bij het ontgiftingsproces van het lichaam.

Overzicht Colon Broom

 • Ingrediënten zijn biologisch en natuurlijk
 • Veganistisch en 100% glutenvrij
 • Verlicht diarree
 • Verbetert de darmgezondheid
 • Verlicht constipatie
 • Helpt bij gewichtsverlies

Uit welk land wil je bestellen?

Wat is Colon Broom?

Colon Broom is een natuurlijk voedingssupplement voor de behandeling van constipatie, diarree, een onregelmatige stoelgang, winderigheid en andere spijsverteringsproblemen. 

Dankzij de verschillende ingrediënten, waaronder psylliumvezels, silica en gekristalliseerd citroenextract, kan Colon Broom een gezond darmmicrobioom opbouwen, het gehele spijsverteringsstelsel versterken en gifstoffen uit het maag-darmkanaal verwijderen.

Naast de voordelen voor de spijsvertering zou Colon Broom volgens de fabrikant ook kunnen helpen bij het afvallen, het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de huidgezondheid en het verbeteren van de stemming.

De fabrikant van Colon Broom is het Amerikaanse bedrijf Max Nutrition LLC, gevestigd in Fremont, Nebraska. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en ontwikkelt voedingssupplementen voor verschillende ziekten, evenals producten die helpen bij sport- en spieropbouw.

Producteigenschappen & coupon

Colon Broom voor de dikke darm:

 • Verwijdert gifstoffen uit het lichaam;
 • Ingrediënten zijn biologisch en natuurlijk;
 • Veganistisch en 100% glutenvrij;
 • Verhoogt de stofwisseling;
 • Helpt bij gewichtsverlies;
 • Bevordert stijging van het energieniveau.

Colon Broom aanbieding:

Tot 65% korting + gratis verzending.

Werkt het echt?

Ja, het werkt echt! Colon Broom bevat verschillende natuurlijke actieve ingrediënten die vooral de spijsvertering versterken en kunnen helpen bij constipatie, diarree, een onregelmatige stoelgang, winderigheid en andere spijsverteringsproblemen. Daarnaast kan het supplement de bloedsuikerspiegel harmoniseren en helpen bij gewichtsverlies. (1, 2, 3)

De stoffen die het bevat worden vaak geïsoleerd ingenomen om de gewenste effecten te bereiken. Het grote voordeel van Colon Broom is dat de stoffen in één product zijn gecombineerd voor een krachtiger effect. 

Colon Broom is geschikt voor volwassen mannen en vrouwen die spijsverteringsproblemen hebben of gewoon iets goeds willen doen voor hun spijsvertering.

Consequent gebruik wordt aanbevolen voor mensen die worstelen met chronische constipatie of die willen afvallen. In combinatie met aanvullende afslankproducten bereikt Colon Broom betere resultaten bij het afvallen.

Het gebruik is zeer eenvoudig: neem Colon Broom in met 250 ml water, ongeveer een half uur voor uw hoofdmaaltijden. Het is belangrijk dat u het supplement altijd inneemt met voldoende vloeistof om de spijsvertering te ondersteunen. 

Neem het gedurende minstens twee weken tweemaal per dag in. Hoewel de eerste effecten na 72 uur optreden, duurt het iets langer voordat het volledige effect optreedt. 

Bijwerkingen van Colon Broom zijn zeer zeldzaam. U kunt een licht gevoel van volheid ervaren tijdens de eerste dagen van inname. 

U mag het preparaat nooit meer dan twee uur voor of na het innemen van medicijnen innemen, omdat dit het effect van de medicijnen kan verstoren.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, diabetici en mensen met allergieën dienen een arts te raadplegen alvorens Colon Broom in te nemen.

Ingrediënten van Colon Broom

Colon Broom bestaat uit belangrijke mineralen, voedingsvezels en bulkvormende laxeermiddelen. Het supplement bestaat uit hoogwaardige en volledig natuurlijke ingrediënten die glutenvrij, non-GMO en veganistisch zijn. Het belangrijkste ingrediënt in Colon Broom zijn psylliumvezels, een krachtige essentiële vezel. Andere ingrediënten zijn citroenzuur, siliciumdioxide, gekristalliseerde citroen, zeezout, verschillende mineralen en voedingsvezels. Elke verpakking bevat zestig porties, en elke portie wordt geschat op 5,7 gram.

Elke portie Colon Broom bevat:

 • Natrium 60 mg
 • Calcium 1 mg
 • Calorieën 20 mg
 • Koolhydraten 4g
 • Voedingsvezels 3g
 • Oplosbare vezels 2g

Andere ingrediënten in het supplement zijn natuurlijke smaakstoffen, rijstschillen, groente- en vruchtensap, zeezout, gekristalliseerd steviazout en citroenzuur. 

Hier volgen de belangrijkste ingrediënten in Colon Broom en een uitleg over wat de ingrediënten voor je kunnen betekenen:

Psylliumvezels

Net als andere oplosbare vezels passeren psylliumvezels de dunne darm zonder volledig te worden afgebroken of geabsorbeerd.

In plaats daarvan absorberen de vezels het water en zwellen deze op, waardoor een stroperige verbinding ontstaat die gunstige effecten heeft op constipatie, diarree, bloedsuiker, bloeddruk, cholesterol en gewichtsverlies. (4, 5)

De vezels zouden ook de microbiota van de darm positief beïnvloeden.

Citroenzuur

Citroenzuur, een organisch zuur dat van nature afkomstig is van citrusvruchten, zoals citroenen en sinaasappels, wordt gebruikt in frisdranken en snoepgoed als conserveermiddel. Het wordt ook gebruikt om chronische metabole acidose te behandelen.

Bepaalde studies suggereren dat het consumeren van citroenzuur invloed heeft op de gezondheid van het maag-darmkanaal en het prestatievermogen.

Gekristalliseerde citroen uit citroenzuur, citroenolie en citroensap: 

Citroensap wordt al eeuwenlang door mensen gebruikt om constipatie te verlichten. Er zitten verschillende actieve ingrediënten in, die geconcentreerd zijn in gekristalliseerde citroen. Gekristalliseerde citroen kan worden gebruikt als een natuurlijke ontgifter en als een stimulans om de spijsvertering te verbeteren.

Naringenine, een van de flavonoïden, die aanwezig is in citrusvruchten, zoals citroen, heeft naar verluidt een positief effect op constipatie.

Dierenonderzoek heeft aangetoond dat deze verbinding de hoeveelheid en de frequentie van de productie en ook het gehalte aan water in de ontlasting kan verhogen.

Zeezout

Zeezout wordt gemaakt van verdampt zeewater. Het wordt vaak gebruikt om voedsel op smaak te brengen en heeft verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Dit wordt ondersteund door wetenschappelijke studies. Van zeezout wordt gezegd dat het de dikke darm kan reinigen en het lichaam kan ontgiften. Het wordt al jaren gebruikt voor de behandeling van constipatie.

Siliciumdioxide

Siliciumdioxide, ook bekend als silica of kwarts, komt voor in veel levende organismen. Studies suggereren dat het kan worden gebruikt voor constipatie en maagdarmproblemen. 

Hoewel het onderzoek niet uitgebreid is, suggereerde één studie dat het gebruik van Silicea gastro-intestinale gel (een combinatie van water en siliciumdioxide) heeft geleid tot een afname van de symptomen bij mensen die lijden aan maag- en darmaandoeningen.

Stevia

Stevia is een bekende zoetstof uit planten, die vaak wordt toegevoegd aan bepaalde voedingsmiddelen om de smaak te verhogen. Stevia bevat weinig calorieën, wat ideaal is voor mensen die calorievrije dranken willen drinken.

De twee andere stoffen, natuurlijke aroma’s en sappen uit fruit en groenten, worden gebruikt om smaak en kleur te versterken en zijn niet van belang bij de behandeling van constipatie.

Wie moet Colon Broom gebruiken?

Wist u dat minder dan vijf procent van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnenkrijgt?

In het geval dat u niet genoeg vezels binnenkrijgt in uw dieet, moet u zich verdiepen in Colon Broom om er zeker van te zijn dat u de aanbevolen dagelijkse dosis van 25-30 gram vezels binnenkrijgt.

Vezels zijn cruciaal voor gezonde darmen en een goede spijsvertering en daarom is het verstandig om een supplement toe te voegen dat de hoeveelheid vezels die u binnenkrijgt in uw dagelijkse voeding verhoogt.

Colon Broom is ook het overwegen waard als u problemen heeft met uw spijsvertering. Het is aan te raden Colon Broom te overwegen als u de volgende symptomen heeft:

 • U krijgt dagelijks te weinig vezels binnen;
 • U ervaart een zwaar gevoel in de maag;
 • U heeft een onregelmatige stoelgang;
 • U heeft te maken met darmproblemen;
 • Het is moeilijk om gewicht te verliezen;
 • U heeft onvoldoende energie
 • U heeft last van een gasoverschot
 • U heeft vaak last van een opgeblazen gevoel.

Bedenk dat ongeveer 25% van de Nederlandse bevolking lijdt aan klachten of aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. Wereldwijd is dat aantal ook aanzienlijk. 

De fabrikant van Colon Broom beweert dat hij meer dan 100.000 patiënten met spijsverteringsproblemen heeft geholpen met zijn product ter ondersteuning van de spijsvertering.

Het wordt aanbevolen om uw huisarts te raadplegen voordat u nieuwe supplementen in uw dieet opneemt, om er zeker van te zijn dat u de supplementen neemt die bij u passen. 

Echte reviews en ervaringen van klanten 

Gezien deze informatie bent u wellicht benieuwd wat klanten te zeggen hebben over het merk, de uitstekende klantenservice, de gratis levering en andere zaken betreffende Colon Broom. 

U zult blij zijn te vernemen dat de meeste beoordelingen van Colon Broom variëren van drie tot vijf sterren, waaruit blijkt dat dit bedrijf zijn best doet om zijn consumenten tevreden te stellen.

Enkele voorbeelden:

„Ik vecht al een tijdje tegen constipatie en zelfs na het proberen van verschillende supplementen was er geen noemenswaardige verbetering. Totdat ik Colon Broom begon te gebruiken. Binnen een week voelde ik een enorm verschil en ik merkte vooral gewichtsverlies rond mijn middel. Dit supplement geeft mijn zelfvertrouwen een boost!“

– Kelly

„Het is niet prettig om steeds aan je eetpatroon te denken om constipatie te voorkomen. Colon Broom heeft me geholpen met dit probleem om te gaan en ik voel me nu minder gestrest. De voordelen van het gewichtsverlies zijn ook een van de vele redenen waarom ik dol ben op de supplementen.“

– Mitchell 

„Het is nu vier dagen geleden dat ik begonnen ben met het gebruik van Colon Broom, maar ik heb nog geen enkele verandering gevoeld of gezien. Ik weet niet zeker wat de reden zou kunnen zijn, maar ik ben nog steeds hoopvol.“

– Cynthia 

„Het beste supplement! Het is niet belastend voor mijn maag, dat vind ik fijn! Geen opgeblazen gevoel meer en meer energie!“

– Yazmin 

“Geweldig product. Het lost gemakkelijk op in water. Ik drink 1 portie in een fles water van 500 ml. Het smaakt geweldig!”

– Jennifer

Meer reviews en ervaringsverslagen zijn te vinden op de officiële website van Colon Broom.

Colon Broom Test

Colon Broom heeft een korte test gemaakt voor mensen met spijsverteringsproblemen.

Doe de test en beantwoord acht belangrijke vragen die u een persoonlijke beoordeling geven over uw gezondheid en uw stoelgang.

Enkele vragen die worden gesteld in de test zijn:

 • Welke spijsverteringsproblemen heeft u?
 • Aan welke andere gerelateerde problemen lijdt u?
 • Welke allergieën en intoleranties heeft u?
 • Wat is uw lichaamstype?
 • Hoe actief bent u lichamelijk?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden om u een beter inzicht te geven in wat u kunt verwachten. De test wordt gebruikt om na te gaan of en hoe Colon Broom u kan helpen. In dat opzicht is de test bijzonder nuttig. 

U kunt de test hier doen.

Gezondheidsvoordelen van Colon Broom

Hieronder volgt een beschrijving van de gezondheidsvoordelen van het gebruik van Colon Broom.

Stimuleren van de groei van probiotica

Colon Broom heeft verschillende probiotische eigenschappen die de groei van probiotica in het spijsverteringsstelsel stimuleren. Het supplement bevat ook citroenzuur, dat helpt bij het versterken en verdikken van de darmbarrière. 

Bevordert gewichtsverlies

Oplosbare vezels, zoals psylliumvezels, staan erom bekend dat ze de vetabsorptie verlagen en helpen bij gewichtsbeheersing. Dit komt omdat vezels vetten blokkeren tijdens de spijsvertering. In dit geval worden vetten niet geabsorbeerd, waardoor het gemakkelijker wordt om overtollig lichaamsvet, dat zich kan ophopen in gebieden zoals de taille, af te slanken. (6, 7)

Het poeder van Colon Broom bestaat uit oplosbare vezels die u helpen sneller af te vallen. Het poeder verbetert ook de gezonde darmbacteriën, waardoor een betere basis ontstaat voor wie een voedzame afslankkuur wil beginnen.

Algemeen welzijn van de darmgezondheid

De psylliumvezels in het supplement helpen de groei en het onderhoud van bacteriën te ondersteunen. (8) Ook de bacteriën die verband houden met de productie van korte-keten vetzuren zijn essentieel voor het stimuleren van het immuunsysteem en het versterken van de darmwanden. 

Verbetering van de stemming

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een hoger vezelgehalte in verband wordt gebracht met een verminderde kans op een depressie. Dit kan komen door de verbetering van de darmbacteriën, de productie van hormonen en neurotransmitters en de vermindering van ontstekingen.

Het lichte gevoel in uw hoofd  in verband met de stoelgang kan worden toegeschreven aan de nervus vagus. De nervus vagus is een van de langste zenuwen in het lichaam, die loopt van de hersenen naar de dikke darm.

Darmbewegingen, vooral na constipatie, kunnen genoeg stress veroorzaken bij de nervus vagus om vasovagale syncope te veroorzaken, ook wel bekend als porfyrie. Als het lichaam een milde stressreactie heeft op het triggeren van de nervus vagus, kan het uw bloeddruk verlagen en zodoende kunt u zich licht in het hoofd voelen.

Als uw nervus vagus echter een overmatige reactie op de stress van het lichaam om uw stoelgang op gang te brengen geeft, dan kan dit ertoe leiden dat u flauwvalt.

Mensen die verlost zijn van constipatie kunnen zich ook lichter voelen door een vermindering van de abdominale zwelling, d.w.z. het opzwellen van de maag, wat een opgeblazen gevoel kan veroorzaken.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel

Psylliumvezels bevatten eigenschappen die de insuline- en bloedsuikerspiegel ondersteunen. Deze vezels vertragen de voedselvertering, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd. (9)

Verhoogt de stofwisseling

Colon Broom bevordert de verbetering van de algehele gezondheid en de bloeddruk. Het hoofdingrediënt van het product, psylliumvezels, kan gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en de bloedsuikerspiegel. Een verhoogde inname van psylliumvezels kan ook helpen een hoge bloeddruk te beteugelen.

Deze verbetering van de bloeddruk kan de kans op atherosclerose-gerelateerde hart- en vaatziekten effectief verminderen.

Psylliumvezels kunnen helpen bij het verbeteren van eigenschappen die verband houden met het metabool syndroom. Deze verbetering omvat vermindering van de cholesterol, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel.

Colon Broom: mogelijke bijwerkingen

Er zijn geen ernstige risico’s verbonden aan Colon Broom. Sommige gebruikers hebben echter gemeld een opgeblazen gevoel te ervaren na enkele dagen gebruik van het product. Als u dit ervaart, moet u een arts raadplegen. 

Behalve een opgeblazen gevoel zijn er geen gerapporteerde of ervaren nadelige bijwerkingen van het gebruik van Colon Broom. Het is belangrijk dat u medische hulp inroept als u negatieve symptomen ervaart na gebruik van het supplement. 

Ook is het innemen van voldoende vocht tijdens het gebruik van Colon Broom cruciaal voor betere en effectievere resultaten. Het innemen van voldoende vocht is belangrijk om constipatie of zure reflux door het hoge vezelgehalte in Colon Broom te voorkomen. 

Vrouwen die borstvoeding geven, zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, moeten voor gebruik medisch advies inwinnen.

Hoe neemt u Colon Broom in?

Verhoog de efficiëntie van de dikke darm door twee keer per dag een theelepel poeder in te nemen met 250 ml water en een extra glas water. Nieuwe gebruikers wordt aangeraden de eerste vijf dagen slechts één portie te nemen. Daarna kunnen zij de inname geleidelijk verhogen tot twee keer per dag. Een langzame toename van vezels geeft het lichaam de tijd om zich aan te passen en vermindert de kans op ongunstige bijwerkingen, zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel.

Colon Broom mag niet worden ingenomen voor het slapengaan. Geadviseerd wordt om het supplement minstens één uur of 30 minuten voor het slapengaan in te nemen. Neem Colon Broom nooit samen met andere medicijnen, want hoewel Colon Broom problemen met de spijsvertering behandelt, kunnen andere medicijnen er een wisselwerking mee hebben. 

Volg de instructies van uw arts bij het gebruik van Colon Broom voor optimale resultaten. Ook mensen met verschillende allergieën moeten voor het gebruik van Colon Broom nader advies inwinnen.

Kan ik Colon Broom kopen bij apotheken of drogisterijen (Kruidvat, Etos, Holland en Barrett)?

Colon Broom wordt momenteel niet verkocht in plaatselijke winkels. Het is dus niet verkrijgbaar bij apotheken of drogisterijen, zoals Kruidvat, Etos, Holland en Barrett en andere lokale winkels. 

Het wordt uitsluitend online verkocht via de fabrikant:

Klik hier om de officiële ‘Colon Broom’-winkel te bezoeken.

Wat is inbegrepen bij aankoop van Colon Broom?

Als u Colon Broom koopt, ontvangt u gratis een gepersonaliseerde dieetgids bij uw aankoop!

Deze gids maakt gebruik van het meest recente onderzoek op het gebied van voeding en omvat:

 • Gids voor 28 dagen;
 • 112 maaltijden voor gezonde darmen;
 • Oefeningen tegen winderigheid.

Bovendien krijgt u gratis verzending.

Prijs Colon Broom

Bij het schrijven van dit artikel is de prijs van Colon Broom als volgt:

 • Eén fles kost €69,99; 
 • Wanneer u drie flessen koopt, betaalt u €42,99 per fles;
 • Wanneer u zes flessen koopt, betaalt u €30,99 per fles.

Wanneer u een abonnement neemt, bespaart u kosten:

 • Eén fles kost €64,99; 
 • Wanneer u drie flessen koopt, betaalt u €31,99 per fles;
 • Wanneer u zes flessen koopt, betaalt u €23,99 per fles.

Ik zal u regelmatig op de hoogte houden van de actuele prijzen, aanbiedingen en kortingen die Colon Broom maandelijks heeft.

Colon Broom FAQ

Kan ik Colon Broom nemen tegen maagklachten?

Ja, Colon Broom is een natuurlijk vezelsupplement op plantaardige basis, gemaakt om het vezelgehalte van uw dieet te verhogen en te helpen bij het bevorderen van regelmaat en het creëren van een goede spijsvertering.

Hoelang duurt het voordat Colon Broom werkt?

De resultaten kunnen binnen de eerste week na gebruik van Colon Broom zichtbaar worden. Voor de meest effectieve resultaten raden wij echter aan om het product 2 tot 3 maanden te gebruiken (2-3 flessen).

Is Colon Broom een laxeermiddel?

Colon Broom is een natuurlijk vezelsupplement op plantaardige basis. De belangrijkste vezels in Colon Broom zijn psylliumvezels, die worden beschouwd als een zacht bulkvormend laxeermiddel.

De vezels absorberen het water in uw darmen. Dit helpt uw stoelgang veel aangenamer te maken en kan helpen de regelmaat van uw stoelgang te handhaven.

Kan ik Colon Broom nemen om te helpen bij occasionele constipatie?

Ja, dat kan. Colon Broom is een effectieve en veilige methode om constipatie te verlichten.

Er moet echter ook aandacht worden besteed aan voeding, lichaamsbeweging, slaapkwaliteit en stressniveaus om constipatie te verlichten.

Kan ik Colon Broom combineren met intermitterend vasten?

De belangrijkste werkzame bestanddelen van Colon Broom bestaan uit vezels. Vezels zijn een soort koolhydraten, maar ons lichaam kan ze niet verteren.

Aangezien vezels niet worden verteerd, kunnen ze geen energie of andere voedingsstoffen leveren. Colon Broom verbreekt uw vasten niet, daarom is het ideaal wanneer u met tussenpozen vast.

Is Colon Broom geschikt voor een koolhydraatarm of Ketogeen dieet?

Ja, u kunt Colon Broom gebruiken tijdens een koolhydraatarm of ketogeen dieet, omdat Colon Broom een zuivere bron van vezels is.

Hoewel vezels een koolhydraat zijn, worden ze niet afgebroken tot eenvoudige suikers. Vezels veroorzaken geen insulinerespons en verhogen het glucoseniveau niet.

Is Colon Broom geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Colon Broom is een plantaardig, natuurlijk vezelproduct dat geschikt is voor een veganistisch en vegetarisch dieet.

Wat is de beste manier om Colon Broom te gebruiken?

Meng een theelepel poeder (of 5,7 gram) met 250 ml water. Zorg ervoor dat u de poeder goed mengt. Het is aanbevolen om er nog een glas water bij te drinken.

Gebruik de poeder maximaal twee keer per dag, één uur vóór of 30 minuten na de maaltijd.

Waar kan ik Colon Broom kopen?

Colon Broom is momenteel niet verkrijgbaar bij lokale apotheken, online apotheken of drogisterijen, zoals Kruidvat, Etos of Holland en Barrett. 

De officiële website van Colon Broom is de beste en goedkoopste manier om het product te bestellen.

Colon Broom eindoordeel

Bijna ieder mens heeft wel eens last van spijsverteringsproblemen. Tel daarbij op dat een groot deel van de Nederlandse bevolking te weinig vezels in hun voeding binnenkrijgt. Dit maakt Colon Broom een nuttig supplement voor veel mensen.

Colon Bromm kan de spijsvertering en de algehele gezondheid verbeteren. Het kan spijsverteringsproblemen verlichten en een regelmatige stoelgang bevorderen. Bijkomende voordelen zijn de verbeterde eliminatie van gifstoffen, gewichtsverlies en het verbeterde energieniveau.

Dit supplement is een gemakkelijke keuze voor degenen die behoefte hebben aan meer vezels en degenen die hun stoelgang willen verbeteren of diarree, constipatie, overmatige gasvorming en/of een opgeblazen gevoel hebben. 

Als u Colon Broom wilt ervaren, klik dan op de link om naar de officiële website van Colon Broom te gaan.

Uit welk land wil je bestellen?

Bronnenlijst

1. McRae, M. P. (2018). Dietary fiber intake and type 2 diabetes mellitus: An umbrella review of meta-analyses.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5883628/

2. Jovanovski, E., et al. (2018). Effect of psyllium (Plantago ovata) fiber on LDL cholesterol and alternative lipid targets, non-HDL cholesterol and apolipoprotein B: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials.

https://academic.oup.com/ajcn/article/108/5/922/5098499

3. McRorie, J. W. (2015). Evidence-based approach to fiber supplements and clinically meaningful health benefits, part 1: What to look for and how to recommend an effective fiber therapy.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4415962/

4. Lambeau, K. V., & McRorie, J. W. (2017). Fiber supplements and clinically proven health benefits: How to recognize and recommend an effective fiber therapy.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5413815/

5. McRorie, J. W. (1998). Psyllium is superior to docusate sodium for treatment of chronic constipation.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9663731

6. Noureddin, S., et al. (2018). Effects of psyllium vs. placebo on constipation, weight, glycemia, and lipids: A randomized trial in patients with type 2 diabetes and chronic constipation.

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S096522991830133X?via%3Dihub

7. Pal, S., & Radavelli-Badatani S. (2012). Effects of psyllium on metabolic syndrome risk factors [Abstract].

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22863407

8. Jalanka, J., Major, G., Murray, K., Singh, G., Nowak, A., Kurtz, C., Silos-Santiago, I., Johnston, J., de Vos, W. and Spiller, R. (2019). The Effect of Psyllium Husk on Intestinal Microbiota in Constipated Patients and Healthy Controls. International Journal of Molecular Sciences, [online] 20(2), p.433. doi:10.3390/ijms20020433. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6358997/

9. 0. Xiao, Z., et al. (2020). The effect of psyllium consumption on weight, body mass index, lipid profile, and glucose metabolism in diabetic patients: A systematic review and dose‐response meta‐analysis of randomized controlled trials [Abstract].

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.6609